Referenties

René Uffing, directeur-eigenaar van Liemers Caravans:

 

“Toen de zoveelste TL-bak kuren kreeg, koos ik voor led-verlichting”

Onder het mom ‘als je het doet, moet je het ook goed doen’, bleef bij Liemers Caravans in Duiven letterlijk geen gloeilampje gespaard. De directe aanleiding om voor ledverlichting te kiezen was de zoveelste TL-bak die kuren begon te vertonen. Tel daar een toevallig bezoek van een Balaena Ledlight-vertegenwoordiger, een aanzienlijke energiebesparing en een helderverlichte showroom, werkplaats en kantoorruimte bij op en directeur-eigenaar René Uffing was om.

Bovendien werd mei jl. bekend dat de overheid in het kader van het Energieakkoord uit 2013 bedrijven wil dwingen energie te besparen. Dat akkoord werd in 2013 gesloten door een monsterverbond van 47 betrokken maatschappelijke partijen, milieubeweging en politiek. “Dus ondernemen in de geest van de MVO-gedachte is iets wat je als onderneming in deze tijd niet alleen in toenemende mate wil, maar zelfs moet. Overigens was het mij daar in alle eerlijkheid niet om begonnen. Ik werd na de zoveelste uitval van de verouderde TL-verlichting van mijn pand uit 2001 voor de keuze gesteld: investeer ik nog een keer in de vervanging van die kapotte lampen –een lapmiddel – of kies ik voor iets anders?”

24/7 basisverlichting

201

De enthousiaste verhalen van een collega caravan- en recreatiebedrijf trokken Uffing definitief over de streep. “Die vonden het resultaat fantastisch en daar kan ik me volledig bij aansluiten. Het licht van ledpanels en downlighters, dat zijn een soort led-spots, is heel rustig aan de ogen. Bovendien geven ze heel strak licht zonder schaduwvlakken. Vooral in de showroom, maar ook in de werkplaats en op kantoor pakt dat heel goed uit. Vooral op donkere dagen was de TL-verlichting in de showroom ontoereikend. Daarnaast zijn het mooie armaturen. De verlichting is veel representatiever dan de oude. Bovendien gaat ledverlichting langer mee en geven de lampen geen warmte af. Ook dat zijn in ons bedrijfspand grote pluspunten. Dat de lampen veel minder energie verbruiken, is voor ons ook een enorme pre. Wij hebben een basisverlichting die 24 uur per dag brandt.”

Glamping

Uiteraard vergt de installatie van in totaal 260 units ledverlichting een investering van formaat. Uffing:  “De caravan en campersector begint langzamerhand weer wat beter in z’n vel te zitten. Door nieuwe fenomenen als ‘glamping’ op luxe vijfsterrencampings krijgt kamperen een beter imago. Daar kun je bij optellen dat vliegreizen voor sommige mensen minder vanzelfsprekend worden en er steeds meer milieuvriendelijke auto’s op de markt komen die caravans kunnen trekken. Bovendien zijn mensen gesteld op hun bewegingsvrijheid, zowel ouderen als gezinnen met kinderen.  En die is met het huren van een huisje of een caravan op een vaste plek een stuk minder. Vrijheid is sowieso het sleutelwoord in onze sector. Het gaat kortom voorzichtig beter met de branche, dus we zagen wel mogelijkheden deze investering naar voren te trekken.

199

Minimale overlast

196Omdat de overstap naar ledverlichting onmiddellijk een forse besparing op de energiekosten oplevert, is de investering van de aanschaf zeker de moeite waard. “Ondertussen zijn alle TL-bakken en de gasverlichting op buitenterrein vervangen door ledverlichting. Een installatie die zich binnen een week met minimale overlast voltrok omdat de verlichting vaak een op een kan worden vervangen. Door de aanschaf van de ledverlichting betaal ik de eerste vijf jaar in totaal weliswaar iets meer voor de verlichting van mijn pand dan voorheen, maar ik begin wel onmiddellijk te besparen op mijn energieverbruik. Bovendien hoef ik niet meer te investeren in het vervangen van kapotte TL-bakken. Kosten die ik anders ook had moeten maken. De prognose is dat ik uiteindelijk jaarlijks 6.000 euro ga besparen op mijn energierekening. Over de komende 15 jaar gerekend, levert me dat inclusief mijn investering een totale besparing van 75.000 euro op. Gezien de levensduur van de ledverlichting ben ik ook in de toekomst verzekerd van een goed verlicht pand. Daar kon ik geen ‘nee’ tegen zeggen.”

Over Liemers Caravans

KnipselEnthousiaste caravanners en kampeerders vinden al bijna 50 jaar hun weg naar Liemers Caravans. Recreanten kunnen bij het bedrijf terecht voor een nieuwe of gebruikte caravan of camper, onderhoud en reparatie, het huren van een caravan of voor het grote assortiment in caravan- en campingaccessoires. Nadat het bedrijf in 1968 startte in Zevenaar, vestigde het zich na drie verhuizingen op het bedrijventerrein Centerpoort-Zuid in Duiven op een prominente plek direct aan de A12.

 

 

10 juni 2016

René Uffing, directeur-eigenaar van Liemers Caravans

René Uffing, directeur-eigenaar van Liemers Caravans:   “Toen de zoveelste TL-bak kuren kreeg, koos ik voor led-verlichting” Onder het mom ‘als je het doet, moet je […]
25 april 2016

Bijnen uitvaartverzorging kiest voor LED-verlichting

Bijnen uitvaartverzorging kiest voor LED-verlichting Dat uitvaartverzorging nog altijd een stoffig imago heeft, geeft Igor Bijnen, telg van de 4e generatie Bijnen uitvaartverzorging in Vught, als […]
16 april 2015

Miranda’s Groente en Fruit

Miranda’s Groente en Fruit in Gemert installeerde 17 Balaena Ledlights.  Groentewinkel Miranda’s Groente en Fruit in Gemert opende augustus 2006 zijn deuren. Oprichtster en eigenaresse Miranda […]
16 april 2015

Get Bannered

Balaena Ledlight matchte met de duurzame gedachte van Get Bannered Get Bannered Reclameproducties is een jong bedrijf dat presentatiesystemen voor binnen- en buitentoepassingen ontwerpt en produceert. […]