Weijers Riooltechniek

Daanen Shipping & Logistics
16 april 2015
JJ Dabekausen
16 april 2015

Weijers Riooltechniek

Ledlights sluiten naadloos aan bij MVO-activiteiten van Weijers Riooltechniek

Weijers Riooltechniek richt zich met name op rioolreiniging en inspectie, maar heeft door de jaren heen ook tal van andere taken, zoals gladheidbestrijding, veegdiensten en groenbeheer aan het pakket toegevoegd. Dat doet het bedrijf, dat 24/7 klaar staat om in actie te komen, vooral in opdracht van gemeenten en zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast kunnen particulieren een beroep op de firma doen. Met de jarenlange ervaring is de onderneming dan ook een begrip in de regio.

“Goed licht is een winst op zich als je bedrijf rond de klok actief is”

Directeur-eigenaar Johan Weijers: “Er werken zo’n 25 mensen bij ons bedrijf die samen zeven vrachtwagens, tien busjes, een paar auto’s en nog wat ander materieel op de weg houden. Een aardig wagenpark dus, waarvoor we over een buitenterrein en een ruime bedrijfshal beschikken. Omdat we zelf de reparaties en het onderhoud verzorgen, is goede verlichting onmisbaar. Dus toen Balaena Ledlight.nl zijn ledlights bij ons onder de aandacht bracht, waren we onmiddellijk geïnteresseerd. Om de verbeterde lichtopbrengst, maar ook omdat we een investering in LED-verlichting volgens Balaena-vertegenwoordiger Boudewijn Moers binnen twee jaar zouden terugverdienen aan besparing op ons energieverbruik.

100% schoon

Dat laatste sloot goed aan bij onze andere activiteiten op MVO-gebied, zoals de aanschaf van 100% elektrische auto’s, schone vrachtwagens die voldoen aan de Euro V-norm en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ondertussen hebben we in de bedrijfshal, de kantine en ons kantoor in totaal 74 TL-bakken door Weijers 6ledlights en Industrial Ledlights van Balaena Ledlight.nl laten vervangen. Ik moet zeggen: het is hoogwaardig materiaal die LED-verlichting en de installatie verliep snel. Binnen anderhalve dag hing het erin en de lichtopbrengst is absoluut beter. De lampen geven veel en rustig licht. Een hele winst als je de klok rond onderhoud en reparaties aan je voertuigen moet uitvoeren. Nu maar afwachten wat de energierekening doet, hè. We houden de brievenbus in de gaten.”