Miranda’s Groente en Fruit

Get Bannered
16 april 2015
Balaena helpt ondernemers zich toe te rusten op de toekomst
25 april 2016

Miranda’s Groente en Fruit

Miranda’s Groente en Fruit in Gemert installeerde 17 Balaena Ledlights.

 Groentewinkel Miranda’s Groente en Fruit in Gemert opende augustus 2006 zijn deuren. Oprichtster en eigenaresse Miranda Muilwijk (47) blies de zaak nieuw leven in na een faillissement van de vorige eigenaar en ging daarbij voortvarend te werk. De oud-werkneemster bouwde een florerende, kerngezonde groente- en fruitzaak op die van het begin af aan liep als een trein. Het geheim van dit succes: hard werken, ‘goeie spullen’ verkopen en een doorgewinterd team waar ondertussen ook haar echtgenoot deel van uitmaakt.

“Het licht werkt een stuk prettiger én de Ledlight vragen veel minder onderhoud”

Miranda 1“We verkopen de goede producten en wassen, snijden en bereiden wat we aan sausen, gesneden groenten, fruit en maaltijden verkopen allemaal zelf. Alles is vers en puur. Daar komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten die het je natuurlijk wel moeten gunnen met al die supermarkten in de buurt. Wij draaien op mond-tot-mondreclame en adverteren nooit.” Balaena Ledlight kwam op hun pad in de persoon van vertegenwoordiger Pim de Graaf. “Hij kwam langs, legde ons de voordelen van de Balaena ledlights uit en rekende ons voor wat we aan energiekosten zouden besparen. In onze zaak ging het in totaal om 17 ledlights, zowel voor- als achterin de zaak. Nou, daar hadden we wel oren naar.

Zo gepiept

Het verwijderen van de oude TL-verlichting en het installeren van de nieuwe Balaena ledlights was binnen anderhalf uur gepiept. Op ons verzoek op een maandagmorgen omdat de zaak dan gesloten is. Over het resultaat zijn we erg tevreden. Niet alleen geven de ledlights prettig wit licht dat veel rustiger is aan je ogen; buiten zie je veel beter dat het licht brandt en de zaak open is. De klanten viel het niet per se op dat de verlichting was veranderd, maar ons personeel zag het meteen. De led-verlichting is helderder. Miranda 2Je ziet veel beter wat je doet. Bovendien is het licht meteen aan. Het hoeft niet eerst op te starten zoals bij TL-verlichting. De MVO-gedachte is zeker belangrijk, maar waar ik ook erg blij mee ben, is dat ik die TL-verlichting niet meer hoef schoon te maken. De platte platen van de Balaena bv ledlights zijn glad en afgesloten. Dat ziet er mooi uit én ik hoef die TL-roosters niet meer te poetsen. Ook dat vind ik een hele winst!”