JJ Dabekausen

Weijers Riooltechniek
16 april 2015
Get Bannered
16 april 2015

JJ Dabekausen

JJ Dabekausen combineert MVO-gedachte, ergonomie en imago

JJ Dabekausen opereert in een nichemarkt waarin de onderneming ernaar streeft de top te bereiken en te behouden. De activiteit: im- en export en distributie van landschapsverzorgingmachines en onderdelen, in het bijzonder van de armmaaiers, in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf, dat al sinds 1896 bestaat, heeft vestigingen in Echt, Limburg en in Potsdam bij Berlijn. Afnemers zijn groenvoorzieners, (semi-)overheden, de landbouwsector en loonbedrijven.

“Met TL-verlichting is er altijd wel een lamp die flikkert”

dabekausen-2014-05-16 15.53.00Hoewel JJ Dabekausen al decennia lang nauw samenwerkt met de Britse firma McConnel, Europees marktleider op het specialistische gebied van armmaaiers, is JJ Dabekausen een puur Nederlands bedrijf. “Wij zijn een vertegenwoordiger van McConnel en werken nauw met hen samen, maar verder zijn we ook met andere merken actief. Met name in de Benelux en Duitsland. Een groot werkgebied waar onze, vaak technisch hoogwaardige machines worden ingezet bij landschapsonderhoud, bosbouw of landbouw”, licht directeur en mede-eigenaar Jeroen Huijsmans in zijn kantoor in Echt toe. “Toen ik hier in 2004 aan de slag ging, was er sinds 1989 niets wezenlijks aan het bedrijfspand gewijzigd.

Besparen door vernieuwing

We zijn langzamerhand begonnen dingen te vernieuwen en aan te passen om de uitstraling van ons pand te verbeteren. Eén van de zaken die we hadden aangepast was onze telefonie, waar Pim de Graaf ons bij had geholpen. Een pro-actieve vertegenwoordiger Patrick Ronken die ons dit voorjaar benaderde met de vraag of LED-verlichting niets voor ons was. Vanwege de MVO-gedachte, maar ook vanuit ergonomisch en esthetisch oogpunt waren we meteen geïnteresseerd. ‘Laat maar zien wat je hebt’, zeiden we en dat waren de ledlights van Balaena. Die zagen er prima uit, dus tekenden we een contract voor 27 armaturen voor onze kantoorruimten en zes dagen later hingen ze er in.

dabekausen-2014-05-16 15.57.59Ik moet zeggen: het ziet er mooi en evenwichtig uit. Ze geven een beetje futuristisch, wit licht dat veel rustiger is aan je ogen. Van die TL-bakken flikkert er altijd wel eentje. Ter vergelijking: waar TL-verlichting 8.000 branduren heeft, biedt LED-verlichting er 50.000 met een aanzienlijk lager energieverbruik. Het vervangen van de lampen ging heel snel, omdat de verlichting een op een vervangbaar was. Tel daar bij op dat je geen omkijken hebt naar de aanvraag van subsidies, dat de terugverdientijd van je investering te overzien is en de installatie geruisloos wordt verzorgd en tel uit je winst.”