Daanen Shipping & Logistics

Heinemans
3 april 2015
Weijers Riooltechniek
16 april 2015

Daanen Shipping & Logistics

Daanen Shipping & Logistics tevreden over zorgenloze aanschaf van Balaena Ledlights

Het kantoorpand van Daanen Shipping & Logistics heeft zelf wel iets van een stuurhut, zoals deze hoog boven de oevers van het Maas-Waalkanaal in Nijmegen uittorent. Het mag dan ook geen wonder heten dat het bedrijf zich nationaal en internationaal met alle facetten van transport over water bezighoudt. Én dat eigenaren Jan Witjes en Hans Brom beiden oud-schippers zijn. De beste stuurlui van dit scheepvaartbedrijf staan hier dus letterlijk aan de wal en verrichten hun werkzaamheden sinds enige tijd in het heldere licht van de Ledlights van Balaena Ledlight.nl.

“Ik koop liever van een betrouwbare partner met een gezicht dan van internet”

Daanen bedrijfspand 2“Ik koop liever iets van een betrouwbare partner met een gezicht dan van een LED-aanbieder via internet”, steekt Jan Witjes van wal. In 2007 nam hij het bedrijf samen met zijn compagnon Hans Brom over. Het tweetal werkt sinds 1990 bij Daanen dat al sinds 1958 bestaat. “Er zit natuurlijk een bepaalde gunfactor in, maar in ruil daarvoor werden wij bij de aanschaf van de Ledlights van Balaena Ledlight.nl volledig ontzorgd. Zowel het aanvragen van de diverse subsidies voor deze MVO-investering als de installatie in ons kantoor, de keuken, een tweetal spreekkamers, de hal en een bedrijfshal voltrok zich buiten ons om. In feite zoals wij zelf werken: als één aanspreekpunt. De klant belt ons op, vertelt dat hij zijn goederen of materiaal bijvoorbeeld van de Oekraïne of India naar Nederland wil vervoeren en dan regelen wij dat. Van laden, overslag tot en met lossen op de plaats van bestemming.

MVO-gedachte

Een belangrijke reden dat we ‘ja’ zeiden tegen deze investering in de Ledlights van Balaena Ledlight.nl is de MVO-gedachte waar wij in feite onze dagen al mee vullen. Tenslotte is het milieu gebaat bij onze activiteiten. Iedere schip dat wij laten varen, scheelt 70 tot 80 vrachtwagens op de weg. De tweede reden is de lichtopbrengst van de Ledlights. Die is echt vele malen beter. Zeker op donkere dagen is het heel prettig om in zo’n helder, wit licht te werken. Het is natuurlijker: net daglicht. Dat werkt veel rustiger. De mensen gaan echt minder moe naar huis. De installatie was binnen 2,5 uur gepiept. De Ledlights waren eenvoudig in te passen in het systeemplafond en het ziet er mooi uit. Die TL-bakken zijn zó jaren zeventig. Daanen kantoor 2De installatie in onze loods was wat lastiger. Een schakelaar werkte niet goed, maar dat werd netjes opgelost. Het contact verloopt dan ook goed. Je hoeft niet eindeloos te bellen voordat er iets gebeurt en ze komen hier lachend binnen. Dat is ook positief, niet waar? Ze kunnen het absoluut mooi vertellen die heren van Balaena Ledlight.nl, maar ze maken het vervolgens wèl waar.”