Heinemans

Content Autogroep over Balaena Ledlight
3 april 2015
Daanen Shipping & Logistics
16 april 2015

Heinemans

‘Visual’ leverancier Heinemans ziet eigen werk in nieuw licht

Wil Heinemans startte ooit een reclamebureau dat zich vooral bezighield met het ontwikkelen en doorvoeren van huisstijlconcepten. In 35 jaar groeide het bedrijf echter uit tot de breed georiënteerde ‘beeldpartner’ die Heinemans vandaag de dag is. Voor grote namen in de Retail, Architectuur, Food/Nonfood en Merk promotie ontwikkelt het bureau nog steeds huisstijlconcepten. Maar nu in een zeer uitgebreide range van verschijningsvormen. 

 

“De ontwikkelingen rond Led-verlichting zijn explosief toegenomen”

heinemans1Want Heinemans verzorgt als reclameproductiebedrijf promotie-items, belettering/signing, interieurstyling; business-to-business en voor particulieren. Maar ook custom made objecten, acties of thema’s die op z’n zachts gezegd opvallen. In 2012 betrok het bureau zijn huidige locatie aan het Zandven in Veldhoven. Een modern bedrijfspand onder de rook van Eindhoven Airport. Heinemans liet zijn nieuwe vestiging zo bouwen dat het met een kantoorruimte, een productiehal en een bedrijfshal volledig aan de eigen wensen en behoeftes voldoet. “Op het moment dat wij met de bouw bezig waren, stond Led-verlichting nog in de kinderschoenen. Sindsdien zijn zowel de ontwikkelingen als het aanbod van Led-verlichting explosief toegenomen. Hetzelfde geldt voor eigen energievoorziening met zonnepanelen. De volgende duurzame maatregel waarin we op afzienbare termijn willen investeren”, vertelt directeur-eigenaar Wil Heinemans. “Net als andere ondernemingen wil ik graag maatschappelijk verantwoord en ‘groen’ ondernemen.

MVO

Zo stapten we een aantal jaar geleden van solvent print over naar milieubewuste latex print. Onlangs nog hebben we twee HP Latex grootformaat printers van de nieuwste generatie aangeschaft.” Hij vertelt dat hij begin 2014 in contact kwam met Balaena Ledlight. “Dat is heel positief uitgepakt. Zowel qua installatie als lichteffect. In ons kantoor heeft Balaena 34 Ledlights van 60 x 60 cm geïnstalleerd. In de productiehal en de bedrijfshal nog eens 42 langwerpige verstralers en 20 Balaena Ledlights van 30 x 120 cm.

Installatie

Het vervangen van de TL-verlichting en de montage van de Ledliheinemans2ghts verliepen geruisloos. Er werd een steiger geplaatst en de lampen werden tussen de bedrijven door vervangen. Over het resultaat zijn we heel tevreden. Voor een grafische branche zoals de onze is kleurbepaling natuurlijk uitermate belangrijk. Dat gaat perfect in dit heldere Led-licht. Bovendien werkt het rustig en prettig. Er werken hier twaalf mensen en ik heb van niemand commentaar gekregen. Daarnaast is een besparing op je energierekening natuurlijk gunstig. Ik heb mijn eindafrekening nog niet ontvangen, maar ik ben benieuwd!”